SMÖRGÅS - GI-frukost

gi-frukost smörgås
gi-frukost smörgås

Många är vi som gillar bröd och ser det som en omöjlighet att äta frukost utan en god smörgås. Du kan äta en GI-frukost och och fortfarande äta din morgonmacka - det är inga problem!

Det är viktigt att du får i dig en viss mängd proteiner till frukosten, vilket gör att pålägget är viktigt.
 
Många gånger tar vi helt enkelt för lite pålägg för att täcka morgonens proteinbehov.

Därför bör du ta ett proteinrikt pålägg, i tillräckligt stor mängd, på en mindre skiva bröd, som i sig ska ha få kolhydrater och de kolhydrater som brödet innehåller ska vara av det långa slaget.

Ska du ha ost på smörgåsen, välj ett något magrare alternativ och ta fler skivor ost.

Ska du ha skinka eller kalkon, ta inte bara en tunn skiva utan lägg på ett antal skivor.

Välj ett bra GI-bröd och lägg på ett bra pålägg, så kan du med gott samvete fortsätta äta din frukostmacka. 

Bra pålägg:

Skinka
Kalkon
Ägg
Ost
Keso


Tillbaka >>