GRÖT GI-frukost

gi-frukost gröt
gi-frukost gröt
gi-frukost gröt

Gröt är gott, enkelt och mättar länge.

Den vanligaste frukostgröten är nog havregrynsgröten, men prova gärna bovetegröten (glutenfri) och dinkelgröten. Till alla recepten nedan blandar du i linfrö, solrosfrön, nötter och torkad frukt efter egen smak. 

Servera gröten med mjölk och toppa gärna den färdigkokta gröten med:
  • Kanel, som både är gott och nyttigt. 
  • Äpple (rivet eller i bitar)
  • Hallon och eller blåbär
  • Kokos

RECEPT


Dinkelgröt

2 portioner
2 dl dinkelflingor
3 dl vatten
1 dl mjölk
salt

Blanda alla ingredienserna, koka upp och låt puttra på svag värma ca 5 minuter till lagom konsistens.

Bovetegröt

2 portioner
1 dl krossat bovete
1,5 dl vatten
1 dl mjölk
salt

Blanda alla ingredienserna, koka upp och låt puttra på svag värma ca 10 minuter till lagom konsistens.

Havregrynsgröt

2 portioner
2 dl havregryn
3 dl vatten
1 dl mjölk 
salt

Blanda alla ingredienserna, koka upp och låt puttra på svag värma ca 5 minuter till lagom konsistens.


tillbaka >>